\

Sportpsychologie

 

Herstel van blessures en terug naar prestatie nemen we bij Fysiotherapie Utrecht Oost serieus. Dat herstel nog beter gaat bij een goede mentale gezondheid is voor artsen, fysiotherapeuten en wetenschappers overduidelijk. Maar hoe geef je daar nu precies handen en voeten aan in de praktijk? Daarvoor hebben we een unieke samenwerking met sportpsycholoog Marjolein Torenbeek. Het is haar specialisme om vragen te beantwoorden als “Welke mentale vaardigheden helpen om je herstel te optimaliseren?” en “Hoe beïnvloedt je mindset jouw revalidatie?”. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de bewezen effectieve methode “visualisatie”. Die helpt je in je herstel, zelfs al in de vroege fase om beter te herstellen van een operatie. 

Visualisatie

“Lig je wel eens te piekeren over wanneer je weer volledig kunt sporten? 

Vraag je je wel eens af of je helemaal terugkomt? 

Heb je wel eens het gevoel dat je weinig grip hebt op je herstel, dat je lijf soms anders reageert dan je verwacht of wilt?” 

 

Deze vragen kunnen je flink bezighouden in de eerste weken na je operatie. Je volgt de adviezen van je arts en fysiotherapeut zo goed mogelijk op en doet de oefeningen die je helpen om te herstellen.  

Je hoort van deskundigen en andere sporters die hetzelfde letsel hebben (gehad) wat je ongeveer kunt verwachten. Maar niemand weet hoe het jou precies zal vergaan.  

Hoe fijn zou het zijn als je zelf meer controle zou hebben over je eigen herstel? Een krachtige tool je hier goed bij kan helpen is visualisatie. 

Visualisatie in de revalidatie

 

Visualisatie is verre van zweverig. Het is een vaardigheid waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het veranderingen in het brein aanbrengt, waardoor revalidatie en prestaties verbeteren, pijn afneemt en je beter kunt ontspannen en slapen. 

 

Visualisatie is niet moeilijk, en het grote voordeel is dat je het op elk moment kunt toepassen, dus ook op momenten waarop je je lichaam juist rust moet gunnen.

 

Omdat we ervan overtuigd zijn dat deze methode jouw en dus onze resultaten optimaliseren hebben we deze zorg opgenomen in onze revalidatie van knieoperaties zoals bij voorste/achterste kruisband en meniscus en kraakbeen herstel. Wil jij meer weten vraag dan eens bij onze collega’s. 

 

 Geen knieoperatie maar toch geïnteresseerd in deze werkwijze “visualisatie” of andere vaardigheden om je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen? Maak dan een afspraak.

 

Een afspraak maken met Fleur? Dat kan.

Locatie Bloemstraat

Bloemstraat 65 d

3581 WD Utrecht

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

Routebeschrijving fysiotherapie utrecht

Locatie Maarssen

Bolensteinsestraat 10

3603 AZ Maarssen

Maarssen Centrum

Contactformulier

openingstijden

Ma    8 : 00 – 19 : 00

Di      8 : 00 – 20 : 00

Wo    8 : 00 – 21 : 00

Do     8 : 00 – 20 : 00

Vr     7 : 30 – 18 : 00

Za     9 : 00 – 13 : 00

Zo    Gesloten

Contact

Fysiotherapie Utrecht Oost

Tel: 030 234 1010

Mail: info@fysiopraktijk.nl

Bloemstraat 65 D

3581 WD Utrecht

Bosboomstraat 1G

3582 KE Utrecht