Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie Utrecht Oost

 

Door onze samenwerkingen met medisch specialisten zijn we zeer goed op de hoogte van allerlei sportletsels en hoe die zo goed mogelijk te diagnosticeren. Onze praktijk is al 50 jaar een begrip in Utrecht en daarbuiten. Ook op het internationale podium spelen we een rol van betekenis als het gaat om begeleiding van topsporters, onderzoek en onderwijs. 

 

 Belangrijkste vraag: waarom ben je geblesseerd?

  

Pas als je dat weet en goed begrijpt dan kan je adequaat en succesvol behandeld worden. We leggen dat op op basis van onze ervaring in combinatie met kennis over de laatste stand van zaken op het gebied van actieve revalidatie, manuele therapie en sport aan je uit. We weten daarbij wat wel maar ook wat niet helpt. Zo voorkomen we samen vertraging in je herstel. 

Hierbij kan het nodig zijn dat we voorafgaand aan of tijdens je hersteltraject een aantal testen doen zoals het meten van (sprong)kracht, balsnelheid, het in kaart brengen van spiercontrole of het analyseren van je looppatroon. We proberen tijdens deze metingen altijd zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de problemen in jouw functioneren. Onderzoek met echografie helpt soms bij het inzichtelijk maken van de blessure en kunnen we ter plekke doen.

Bij onbegrepen pijnklachten en als het lijkt dat er verder geen behandelbare aspecten zijn is er nog de mogelijkheid om te onderzoeken of de pijn voortkomt uit spier– en bindweefsel. Dit myofasciale onderzoek wordt uitgevoerd door een therapeut die daarvoor speciaal is opgeleid. Dry needling, het aanprikken van deze structuren is dan soms onderdeel van de behandeling om deze pijncircuits te doorbreken.

 

Beter worden

 

De behandeling is erop gericht a jouw functies te normaliseren om ook op lange termijn klachtenvrij te functioneren. Zo werken we samen met jou aan duurzaam herstel.

Sportclubs en organisaties die gebruik maken van onze services op het gebied van sportmedische zorg, prestatiemetingen en advies zijn onder meer:

 

 

Prestatie

Als je geblesseerd bent geweest wil je niet zonder klachten terug het veld, de baan of je fiets op of de boot of het zwembad in. Je wil terug naar je oude prestatieniveau. We zijn uitgerust met de meest moderne technologie om je vooruitgang te meten en zo gericht je doelen na te streven. Meer weten hierover? Lees verder op deze pagina hoe we wat doen.

\

Meten en testen

Met ons Polar systeem kunnen we in- en outdoor jouw individuele prestaties en die van je team vastleggen. Dat kan tot wel met 20 spelers tegelijk. Balsnelheid kan worden gemeten, bijvoorbeeld bij voetbal of de hockey (sleep)push. We ontwikkelden zelf een 3D bewegingsregistratiesysteem zodat we een “laboratorium on the pitch” hebben.

Back into action

Ter voorbereiding zal een deel van de revalidatie bestaan uit sport specifieke oefenvormen. Na knieoperaties hebben we als voorbereiding onze loopgroepen of veldrevalidatie. Optimale voorbereiding vraagt goede begeleiding. Daar zorgen we voor. Ontdek onze mogelijkheden door verder te lezen op de site.

 

Een afspraak maken voor sportfysiotherapie? Dat kan.

Locatie Bloemstraat

Bloemstraat 65 d

3581 WD Utrecht

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

Routebeschrijving fysiotherapie utrecht

Locatie Maarssen

Bolensteinsestraat 10

3603 AZ Maarssen

Maarssen Centrum

Contactformulier