Op naar betere uitkomsten voor sporters met elleboogproblemen

Doe je mee aan ons onderzoek

Je bent een bovenhandse sporter (bijvoorbeeld waterpolo, volleybal, honk- of softbal, speerwerpen) met of zonder elleboogklachten en je bent 18 jaar of ouder. Je vult 2 maal een korte vragenlijst in. Met die informatie kunnen we bestuderen of de vragenlijst die we ontwikkelen betrouwbaar is. Je hulp wordt ontzettend gewaardeerd.

Meer uitgebreide informatie over dit onderzoek

Vragenlijsten zijn belangrijke instrumenten om inzicht te krijgen in meerdere dimensies van een gezondheidsprobleem. Voor elleboogblessures bij sporters zijn er, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de heup, knie en enkel, niet van dat soort instrumenten beschikbaar. Daarom startte een aantal onderzoekers een project om een dergelijke vragenlijst te ontwikkelen met experts uit het werkveld. Zij ontwikkelden de Elbow Sports Outcome Score (ESOS). In dit huidige project zal Diede Bakker, fysiotherapeute bij Fysiotherapie Utrecht Oost, voor haar masteropleiding aan de HU de betrouwbaarheid van de ESOS gaan bestuderen.

Doe je mee?

Hoe meer sporters we kunnen includeren, des te meer info en kwaliteit we kunnen toekennen aan de uitkomsten. Daarnaast helpt het Diede om binnen de komende maanden haar Mastertitel te behalen. Hoe mooi is dat? De informatiebrief die bij dit onderzoek hoort lees je hier.

Onderzoek doen we samen

Onderzoek doen kun je niet alleen. Dit deelonderzoek maakt deel uit van het ESOS project wat gerund wordt door Maarten Barendrecht en Igor Tak. Maarten is fysiotherapeut, promovendus aan de VU en docent aan de Master Performance Sport and Health aan de Hogeschool van Amsterdam. Igor Tak is sportfysiotherapeut bij Fysiotherapie Utrecht Oost en als post-doc onderzoeker verbonden aan de Amsterdam Collaboration on Health and Safety in Sports (1 van de 11 IOC Research Centers for Prevention of Injury and Protection of Athlete Health