Running Therapie Utrecht

Wat is het?

Running Therapie is een rustige duurloop; een fase tussen niet-sporten of bewegen enerzijds en een reguliere sport of beweegactiviteit anderzijds.

Voor wie?

Het is speciaal voor mensen die om verschillende redenen niet makkelijk of op eigen kracht tot bewegen komen. Het is bewezen effectief bij bijvoorbeeld depressie, burn-out, stress of angst- en paniekaanvallen.

Meer over Running Therapie

Hardlopen is in principe een gemakkelijke sport: Je zet immers “stap na stap” in het tempo dat bij je past, waar, wanneer en hoe vaak jij dat wilt. Hardlopen is voor elke leeftijd! Door aan hardlopen te doen is aangetoond dat stress afneemt, je meer ontspannen bent en dat het een positief effect heeft op je hersenen. Bij sommige klachtenbeelden (depressie, burn-out, stress- angst- en paniekaanvallen) is het ook een bewezen effectieve behandeling. Je maakt een stofje aan waarvan je vrolijker wordt: een handig zelfgemaakt “medicijn”.

Het aanleren van een juiste hardlooptechniek is best lastig en kan niet in één keer correct veranderd worden. De eerste stap is het lastigst, maar ik ga je helpen om verantwoord te starten met hardlopen. Tijdens mijn loopclinic, kleine groepjes, krijg je core-stability oefeningen (spierversterkende en stabiliserende oefeningen gericht op het hardlopen), loopscholing (looptechniek) en advies op maat. Indien gewenst biedt Fysiotherapie Utrecht Oost de mogelijkheid voor het aanmeten en leveren van sportzooltjes ter correctie van de stand van je voet.

Er wordt dus geen uur lang hardgelopen. Het hardlopen wordt voornamelijk zelfstandig met een schema gedaan waar en wanneer jij dat wilt. Je krijgt uiteraard een opbouwschema waardoor je van 0 naar 30 min onafgebroken kunt hardlopen na circa 8 weken.

En dan alvast één tip: Hoe druk je ook bent, spreek een vast moment met je zelf af als je serieus wilt starten met hardlopen zodat je in een vast ritme komt. Als je circa een half uur tot een uurtje per keer, een of een aantal dagen per in de week vastlegt, gaat het je lukken om alle positieve effecten van hardlopen te gaan ervaren en dit langere tijd vol te houden.

Tijd en locatie
Donderdag van 10.00 – 11.00 uur start/verzamelen op locatie Fysiotherapie Oost Utrecht 1e verdieping.
Kleedruimte met douche beschikbaar (eventuele waardevolle spullen kun je in een kluisje opbergen).

Neem voor meer informatie gerust telefonisch contact op of loop een keer binnen op onderstaande adres.

Met vriendelijke groet,

Jeanine van de Klashorst, hardloopster en fysiotherapeute

info@fysiopraktijk.nl