Rugrevalidatie

Rugrevalidatie bij Fysiotherapie Utrecht Oost

Een van de belangrijkste vragen is natuurlijk: waarom ben je geblesseerd? Bij het beantwoorden van die vraag is vooral belangrijk om te analyseren wat de aard van je klachten is en welke factoren een rol spelen die maken dat klachten toenemen (provocaties) en, minstens zou belangrijk, afnemen (reducties). In de grote meerderheid van de gevallen, zo rond de 95%, is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen in de zin dat er iets in je rug “kapot” is. Dat stelt waarschijnlijk gerust, maar daarmee zijn je klachten niet meteen verdwenen. Inactiviteit is gerelateerd aan rugpijn, maar ook repeterend dezelfde provocerende beweging maken. Om je rug weerbaarder te maken zijn er specifieke trainingsvormen die we samen met jou oefenen. Oefentherapie en trainen, eventueel aangevuld (wanneer geïndiceerd) met manuele therapie, is de meest effectieve aanpak.

Fysiotherapie Utrecht Oost rugpijn oefenen en trainen

Informatie bij rugpijn

Laat je vooral goed informeren. Dat voorkomt meestal lange periodes van onnodige inactiviteit. De tegelwijsheid “rust roest” is er een die bij rugpijn bijna altijd op gaat. Mocht je klachten hebben bij bewegen, dan zoeken wij samen met jou naar een oplossing die duurzaam is. Autonomie, regie hebben over jezelf, je klachten en daarmee je herstel is essentieel. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op. We helpen je graag op weg.

Rugpijn en sport

Fysiotherapie Utrecht Oost Triton roeien

Rugpijn komt ook bij veel sporters voor. Om dat beter te begrijpen analyseren we je sport in relatie tot jouw klachten. Pas dan kunnen we gericht aan de slag. Roeien, hockey, atletiek zijn zo maar een aantal sporten waar rugpijn nogal eens voorkomt. Met diverse sportverenigingen werken we samen voor optimale sportzorg, ook om rugpijn te behandelen en voorkomen.

Rugrevalidatie utrecht fysiotherapie

Fysiotherapie Utrecht Oost in Margriet

Onze collega Martijn van Soest schrijft 2-maandelijks een column in de Margriet. In deze column lees je meer over rugpijn. Hieronder vind je een aantal oefeningen om je op weg te helpen. Kom je hiermee niet verder dan gaan we samen met jou specifiek aan de slag. De column van Martijn over rugpijn lees je hier.

Fysiotherapie Utrecht Oost Martijn van Soest

We’ve got your back

Bij fysiotherapie Utrecht Oost staan onze gespecialiseerde collega’s voor u klaar om u te begeleiden bij rugklachten. Zij doen dat onder andere middels functionele rugtraining.

Functionele rug training: “Actief en verantwoord blijven bewegen”

Je hebt al langer last van je rug maar je wilt toch actief en verantwoord gaan of blijven bewegen. Dan is onze speciale functionele rug trainingsgroep iets voor jou!

Onder deskundige leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut trainen we samen met jou in een kleine groep.
De trainingen zijn gericht op het verbeteren van je stabiliteit, lenigheid, kracht en coördinatie. We hebben aandacht voor een goede houding en staan stil bij vragen als “hoe voorkom of verminder ik rugklachten tijdens mijn dagelijks functioneren?”.
De ruggroeptrainingen zijn donderdagavond.

Zelf aan de gang?

Wil je zelf vast aan de gang met een aantal basisoefeningen voor beweeglijkheid en stabiliteit? Download deze dan via de links.

Fysiotherapie Utrecht Oost Rugpijn oefen en trainen

Een afspraak maken voor jouw rugklachten? Dat kan.

Locatie Bloemstraat

Bloemstraat 65 d

3581 WD Utrecht

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

Routebeschrijving fysiotherapie utrecht

Locatie Maarssen

Bolensteinsestraat 10

3603 AZ Maarssen

Maarssen Centrum

Contactformulier