De check up voor je knie

R

Heb je knieklachten? Doe bij ons je knie-APK

Als een van de weinige centra in Nederland beschikken we over zeer geavanceerde testapparatuur waarmee je kniefunctie in kaart kunnen brengen. Een zogenaamde isokinetische Biodex test stelt ons in staat om te zien hoe sterk je knie is. Dat kan niet alleen met simpele sprongtesten gedaan worden. Die spelen ook een belangrijke rol maar meten andere aspecten van je kniefunctie. We doen nog meer om het plaatje compleet te maken. Met een speciaal meetinstrument, de KT-1000 meten we de “stevigheid van je knie”. Hieruit volgt een rapport wat gedeeld wordt met je orthopedisch chirurg. Dit helpt optimale communicatie en is mede verantwoordelijk voor het beste resultaat. Lees hieronder meer.

Biodex test

Na een warming-up doen we de isokinetische test. Hierbij krijg je informatie die op geen andere manier te meten is; maximale kracht van je quadriceps en hamstrings, arbeid die je kunt leveren en nog veel meer. Deze metingen zijn standaard na een knieoperatie en geven informatie over een veilige terug in sport of zware taken in het dagelijks leven of werk. Ook als je elders revalideert kun je dat bij ons laten doen. De verkregen informatie kan door je fysiotherapeut gebruikt worden om je oefentraject verder te optimaliseren.

KT-1000

Met de KT-1000 meten we de speling (ofwel laxiteit) van je knie. Dat doen we na een trauma bij een verdenking op een bandletsel (bijvoorbeel voorste of achterste kruisband), om de stabiliteit van knie in maat en getal uit te drukken. Ook bij het beeindigen van de revalidatie leggen we dit vast zodat we uitgangswaarden hebben als je terugkeert in de sport. Mocht er onverhoopt in de toekomst wat gebeuren hebben we de meest uitgebreide gegevens om terug te kijken en vergelijken.

Sprongtesten

Natuurlijk ontbreken de sprongtesten niet in de evaluatie. Deze geven op kwantiteit een goede indruk. De verschillende testen zijn aanvullend op elkaar en allemaal belangrijk voor specifieke doelen. Maar ook op kwaliteit moeten ze beoordeeld worden. Daarvoor ontwikkelden we zelf met IT partners en hogeschool en universiteit een eigen analysesysteem SportsLapp. Hiermee doen we onderzoek en we gebruiken het al in de topsport en onderwijs.

Locatie Bloemstraat

Bloemstraat 65 d

3581 WD Utrecht

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

Routebeschrijving fysiotherapie utrecht

Locatie Maarssen

Bolensteinsestraat 10

3603 AZ Maarssen

Maarssen Centrum

Contactformulier

openingstijden

Ma    8 : 00 – 19 : 00

Di      8 : 00 – 20 : 00

Wo    8 : 00 – 21 : 00

Do     7 : 30 – 20 : 00

Vr     8 : 00 – 18 : 00

Za     9 : 00 – 13 : 00

Zo    Gesloten

Contact

Fysiotherapie Utrecht Oost

Tel: 030 234 1010

Mail: info@fysiopraktijk.nl

Bloemstraat 65 D

3581 WD Utrecht

Bosboomstraat 1G

3582 KE Utrecht