Afvallen en volhouden, verbeter je leefstijl!

Heeft u pijn aan uw gewrichten en overgewicht? Dat is vaak lastig. Alleen los je dat moeilijk op.

Orthopedisch chirurg Joris Bekkers (Diakonessenhuis) pleit voor een interdisciplinaire benadering van gew(r)ichtsproblemen welke niet voor chirurgie in aanmerking komen. Hij slaat samen met Fysiotherapeut, gedragscoach en dietist slaan de handen ineen en komen met een gecombineerde aanpak vanuit het Gezondheidshuis in Utrecht Oost.

Joris Bekkers: “Overgewicht zorgt vaak voor een vicieuze cirkel waarbij het vanwege (over)belasting lastig is om in beweging te komen. Het programma dat we aanbieden zorgt voor een aanpak van het probleem vanuit verschillende invalshoeken met daardoor een veel grotere succeskans. Door de korte lijnen vindt er gemakkelijk onderling overleg plaats. Mocht het belasten lastig zijn, dan zal de orthopeed samen met u analyseren of er sprake is van gewrichtsklachten (anders dan artrose), en indien nodig een behandeling hiervoor opstarten.”

 

Voor wie?

Voor iedereen met aan overgewicht (hoge BMI) gerelateerde klachten. Heeft u een BMI tussen 25 en 35? Benieuwd naar uw BMI? Bereken die hier.

Door wie?

Uw behandelaars zijn Noor Batenburg, Karen van der Zijden en Dorith van Pel.


 

 

 

 

– Karen van der Zijden, diëtist

“Als bewegen pijnlijk is en teveel moeite kost, dan is het fijn om onder deskundige begeleiding stap voor stap leefstijlveranderingen door te voeren waardoor u zich weer vitaler gaat voelen. Ik leer u om uzelf te voeden in plaats van vullen. Ik probeer er samen met u achter te komen welke eetgewoonten een goede vitaliteit in de weg staan waarna veranderingen u juist verder kunnen helpen.”

https://www.karenvanderzijden.nl/

– Dorith van Pel, fysiotherapeut

“Bewegen is goed. Maar bij (gewrichts)pijn en overgewicht is dat soms lastig. Ik help u graag bij het zoeken naar de juiste balans (bewegen zonder overbelasten). Tijdens het begeleidingstraject is er tijd en ruimte om vragen te stellen m.b.t. pijnklachten en hoe daarmee om te gaan. 

Niets doen werkt niet. Wat dan wel? Daarover gaan we samen in gesprek en aan de gang.”

https://fysiopraktijk.nl/

– Noor van Batenburg, cognitief gedragstrainer/coach

“Elk verantwoord dieet en elk goed beweegprogramma zorgt voor gewichtsvermindering. Als je het maar volhoudt! 

Door middel van mijn training “Open Kaart Spelen” help ik u ontdekken hoe u zichzelf kunt ont-moedigen of juist aan-moedigen om vol te houden.  Ik leer u grenzen te stellen, ”nee” te zeggen en om te gaan met hongergevoelens.”

www.afvallenenvolhouden.nl

 

Praktische informatie

Woensdagavond 30 januari van 19:30-21.00 uur  vindt er een informatieavond plaats in het auditorium van het Diakonessenhuis.

Aanmelden voor de gratis informatieavond en/of aanmelden voor deelname aan het traject kan via:  info@fysiopraktijk.nl of bel 030-2341010

Kosten/vergoeding

Dieetadvisering valt met 3 uur per jaar onder de basisverzekering (het eigen risico is van toepassing). Een aanvullende verzekering vergoedt soms extra dieetkosten. Kijk daarvoor in uw polisvoorwaarden. In geval van diabetes geldt er geen eigen risico als er sprake is van ketenzorg. Vraag dit na bij uw huisarts of praktijkassistente.

Fysiotherapie  wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, mocht u niet aanvullend verzekerd zijn dan bieden wij u een abonnement aan. Meer informatie ontvangt u op de informatie bijeenkomst op 30 januari of bij een van de collegae in de praktijk.

Gedragstraining Open Kaart Spelen. De kosten zijn 40,00 euro per uur. Meestal volstaan 6 bijeenkomsten van 1 uur. Komt U met zijn tweeën dan duurt 1 sessie een kwartier langer, dan betaalt u 50 ,00 euro per sessie , maar dan kunt u de kosten delen.

openingstijden

Ma    8 : 00 – 19 : 00

Di      8 : 00 – 20 : 00

Wo    8 : 00 – 21 : 00

Do     7 : 30 – 20 : 00

Vr     8 : 00 – 18 : 00

Za     9 : 00 – 13 : 00

Zo    Gesloten

Contact

Fysiotherapie Utrecht Oost

Tel: 030 234 1010

Mail: info@fysiopraktijk.nl

Bloemstraat 65 D

3581 WD Utrecht

Bosboomstraat 1G

3582 KE Utrecht