Reuma zorg

De beste zorg lever je samen 

Zo bundelen we kennis en kunde met juiste zorg op juiste plek

 

Iedereen die te maken heeft met reuma weet het: bewegen kan flink belemmerd worden. Dat medicatie en leefstijl een belangrijke rol spelen om optimale gezondheid na te streven is wel duidelijk. Dat bewegen heel belangrijk is, is minder bekend. Gedoseerd trainen en weten hoe om te gaan met de belemmeringen die je daarbij ervaart speelt een belangrijke rol om fitheid en actieradius te behouden. Dat vraagt om de beste afstemming tussen iedereen die een rol speelt in de reumazorg. Daarom hebben we het Reumanetwerk opgericht samen met de reumapatientenvereniging RPVU. Daarin werken reumatologen en fysiotherapeuten samen. Onze reuma oefengroepen zijn op dinsdag en donderdag. Daarnaast coördineren we het zwemmen voor reumapatiënten.  

Meer weten? Neem contact met ons op.

Hardlopen met reuma

Doe mee aan onze loopgroep

Met zorgvuldige begeleiding de eerste stappen

 

Als je te maken krijgt  met reuma dan lijken veel opties om te bewegen ineens ver weg. Vooral sport moet vaak opgegeven worden. Sinds een paar jaar bestaat het initiatief vanuit de vakgroep Reumatologie aan Vrije Universiteit Amsterdam “Hardlopen met reuma”. Er is inmiddels al divers onderzoek gedaan naar deze vorm van bewegen met reumapatiënten. De uitkomsten waren verrassend positief en lieten goede resultaten zien op het gebied van fitheid en kwaliteit van leven. In navolging daarvan hebben we het initiatief naar Utrecht gehaald. Dit als onderdeel van het Reumanetwerk waar we initiatiefnemer van zijn. Eerdere groepen leverden verrassend positieve resultaten op. Misschien is het wel iets voor jou.

Meer weten? We vertellen je graag meer.

Wij zijn aangesloten bij ReumanetNL, het netwerk voor fysio- en oefentherapeuten die deskundig zijn op het gebied van Reuma.

Een afspraak maken voor Hardlopen met Reuma? Dat kan.

Locatie Bloemstraat

Bloemstraat 65 D

3581 WD Utrecht

Gezondheidscentrum Utrecht Oost

Locatie Bosboomstraat

Bosboomstraat 1 G

3508 TG Utrecht

Het Gezondheidshuis Utrecht 

Contactformulier

Vermeldt uw telefoonnummer als u wil dat wij contact met u opnemen
opening tijdens

Maandag 8:00-19:00
Dinsdag 8:00-19:00
Woensdag 8:00-19:00
Donderdag 8:00-19:00
Vrijdag 8:00-19:00
Zaterdag 8:00-19:00

Contact

Fysiotherapie praktijk Utrecht Oost
Bloemstraat 65 D
3581 WD Utrecht
Tel: 030 2341010