De adductor spier manipulatie bij sporters met liesklachten

De Jan Kleinpenning methode

De adductormanipulatie is een effectieve behandelmethode voor veel sporters met liespijn. Het overgrote deel van de klachten bij deze groep heeft te maken met de adductoren, de spiergroep aan de binnenzijde van het bovenbeen. Deze behandeltechniek werd ooit ontwikkeld door Jan Kleinpenning, een voetbalverzorger uit Almelo en is een afgeleide van de methode Van den Akker.
Wanneer u liesklachten ervaart aan de binnenzijde van het bovenbeen, die geprovoceerd worden als u de knieën naar elkaar toe knijpt, kan dit middels een specifieke techniek behandeld worden. Deze behandeling zorgt dat de blessure sneller kan herstellen en sporten weer sneller mogelijk wordt.

De behandeling

De behandeling wordt gegeven door in heup en liesproblematiek gespecialiseerde fysiotherapeuten binnen onze praktijk. In overleg bekijken we samen of specifieke aanvullende oefeningen zinvol voor u zijn.

Via de onderstaande link met onze video (bijna 30 miljoen keer bekeken!) ziet u hoe deze techniek wordt uitgevoerd.

Via de onderstaande link met onze video (bijna 30 miljoen keer bekeken!) ziet u hoe deze techniek wordt uitgevoerd.

Hoe werkt het?

Verminderde lenigheid van heup en liesspieren is een risicofactor voor het ontwikkelen van liesblessures en zorgt er ook voor dat de blessure traag of niet overgaat.
De behandeling zorgt ervoor dat de spanning in de adductor-spieren afneemt, de lenigheid ervan toeneemt en de pijn verminderd. Ook neemt meestal de beweeglijkheid van de heup toe. Op korte termijn kunnen hiermee uw klachten verminderen waardoor u weer sneller op het voetbalveld kan staan.
.

Het resultaat

Het behandelresultaat van deze techniek onderzochten wij bij voetballers met liesklachten. Van alle spelers ervaart 75% van de voetballers vermindering van pijn en verbetering van lenigheid na de behandeling. Van alle voetballers was 80% in staat om binnen 2 weken weer op het voetbalveld te starten. Na 12 weken liep dit verder op to 90%

Onderzoek

Onze onderzoeken naar heup en liespijn binnen de sport vindt u hier