COMET, werken aan een positief zelfbeeld.

Ieder mens heeft wel eens last van een somber moment, waarin hij of zij minder vertrouwen in zichzelf heeft dan normaal. Veel mensen hebben echter vaker last van een verminderd zelfvertrouwen en een negatief beeld van zichzelf. Hierdoor kunnen depressiviteit, angst- en/of persoonlijkheidsstoornissen ontstaan en aanhouden.

De ‘COMET, verbeter je zelfbeeld’ training is een cognitief-gedragstherapeutische interventie die wordt uitgevoerd als een op zichzelf staande behandeling of als aanvulling op een lopende behandeling. Er is hierbij in iedergeval sprake van een onrealistisch negatief zelfbeeld. De behandeling is ontwikkeld door Kees Korrelboom en is zeer effectief gebleken voor deze problematiek.

Je gaat in deze groepstraining, bestaande uit een intakegesprek en 8 lessen van 2 ¼ uur, actief aan de slag met praktische en cognitieve oefeningen en helpt zo jezelf en elkaar om een beter zelfbeeld te ontwikkelen en van een negatief zelfgevoel over te schakelen naar positieve zelfwaardering. De training is vastgelegd in een protocol. Hierbij word je bijgestaan door de psychologen van Het Singelhuis en fysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht Oost.

Kosten Als er sprake is van een DSM-V classificatie wordt de psychologische zorg vergoed door de zorgverzekeraar. Je hebt dan wel een juiste verwijzing van de huisarts nodig. Ook zonder stoornis kun je deelnemen aan de training. De kosten komen dan voor eigen rekening en bedragen €500,-. Het praktische deel van de COMET training, dat door een fysiotherapeut op zich wordt genomen, wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Indien er geen sprake is van een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, zal €250,- in rekening worden gebracht.  
Vragen/aanmeldingen

Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt hebben, kun je met een van de begeleiders contact opnemen:

Martijn van Soest op 030 234 1010