Loopanalyse

Functies als beweeglijkheid, bewegingskwaliteit en kracht zijn vaak aangedaan bij blessures. Soms echter is het verbeteren van deze factoren alleen niet voldoende om een verbetering in functioneren te krijgen, of blijkt dat het verbeteren van kracht of uithoudingsvermogen in de weg wordt gestaan door terugkerende pijnklachten. Op dat moment kan het zinvol zijn een hulpmiddel toe te passen als inlay’s; op maat gemaakte steunelementen voor in de schoen voor dagelijks gebruik of juist tijdens sport.

Deze kunnen worden geadviseerd door de huisarts, orthopedisch chirurg of fysiotherapeut als blijkt dat er een relatie is tussen het klachtenbeeld en statiek en dynamiek (standafwijkingen of afwijkingen in het bewegingspatroon).

Bij een aantal klachtenpatronen worden deze bewegingsafwijkingen vaak gezien zoals bij achillespeesklachten, springschenen (zogenaamde “shin splints”), voorste kniepijn (ook wel “patellofemorale pijn” genaamd) of diverse voetproblemen.

Tijdens een ganganalyse en specifieke sportbewegingsanalyse wordt in kaart gebracht of het lichaam voldoende actief ondersteund wordt of dat het zinvol is naast stabiliteitsverbeterende oefeningen een inlay te gebruiken. Dit is altijd een individuele aangelegenheid. Middels speciale apparatuur (RS Scan) zijn we in staat een bewegingsanalyse te maken van uw voeten in relatie tot het been. Bij sportgerelateerde klachten is daarnaast een loopananalyse op uw schoeisel belangrijk. Deze worden nagenoeg altijd in combinatie uitgevoerd.