Loopgroep en loopclinics

 

Hardlopen, voetje voor voetje: Simpel toch? Doe mee aan onze loopgroep en loopclinics.

Voor de beginnende en gevorderde lopers, ook na een blessure.

Loopscholing en spierversterkende oefeningen helpen om de coördinatie, spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren te verbeteren. Dit heeft een positief effect op de looptechniek, waardoor je weer harder en/of efficiënter kunt lopen. De weg naar prestatieverbetering! De werking van heup-, rug-, kleine buik- en bilspieren vormen de basis voor een goede houding tijdens het hardlopen.
Als je bijvoorbeeld niet door je heup zakt, dus rechter op loopt, zet je je knie ook rechter neer. Hierdoor verandert de druk op de knie en pezen en dit geeft minder (kans op) klachten.

Vaak wordt het opbouwen van hardlopen onderschat. Lopers die starten of weer opnieuw beginnen (al dan niet na een blessure) starten vaak met te lange stukken achter elkaar. De conditie zit vaak wel goed, maar dat is meteen de grootste “valkuil” want de fysieke belasting loopt vaak nog achter en het lichaam moet (opnieuw) wennen aan deze belasting.

Tijdens onze looptrainingen doen we gezamenlijke spierversterkende en stabiliserende oefeningen (o.a. core-stability), specifiek gericht op hardlopen. Ook doen we uitgebreide loopscholing, krijg je adviezen over hardlopen en we besteden aandacht aan de looptechniek. Zo leer je om blessures zo veel mogelijk te voorkomen. Je houdt het langer vol en je prestaties worden beter: zo wordt hardlopen nog leuker.
Je krijgt ook een opbouwschema mee met als doel: 30 minuten ononderbroken hardlopen binnen een termijn van 8 weken. Ben je al verder? Dan kun je ook een schema krijgen van 5 km naar 10 km.
De clinic bestaat niet uit een vol uur hardlopen, maar het gaat om de kwaliteit van de looptechniek door het doen van oefeningen en blessurepreventie. Vragen over schoeisel of andere zaken? Ook die kun je kwijt.

We zien je graag. 

Tijd en locatie
Zaterdag van 09.00 – 10.00 uur – Verzamelen: Fysiotherapie Oost Utrecht 1e verdieping – bij mooi weer gaan we naar buiten!

Kleedkamer en lockers beschikbaar
Meld je aan via de balie op 030 234 1010.